Top

Awards

Prijzen gewonnen door de SOLARWATT groep

EES Award 2015 & 2017

MyReserve batterij opslag twee keer prijswinnaar

Het MyReserve batterijopslagsysteem van SOLARWATT won in 2015 de prestigieuze EES Award en in 2017 opnieuw met de MyReserve Matrix batterij.

De EES Europe is Europa’s leidende vakbeurs voor batterijen en energieopslagsystemen en vindt plaats parallel aan de Intersolar Europe, Europa’s grootste vakbeurs voor de zonne-energie-industrie.

De EES Award wordt jaarlijks uitgereikt voor uitstekende en innovatieve oplossingen in de energieopslagsector.

“We zijn erg trots dat we de jury hebben kunnen overtuigen met ons batterijopslagsysteem. Deze prestigieuze prijs bevestigt dat we een uitstekend product hebben bedacht”, benadrukt Detlef Neuhaus.

Top Brand PV

SOLARWATT GmbH wint award

SOLARWATT werd door het onafhankelijke markt- en opinieonderzoekbureau EuPD Research in 2015 en 2017 onderscheiden als Top Brand PV.

Deze verzegeling wordt uitsluitend toegekend aan bedrijven in de zonne-energie-industrie die topmerken hebben behaald in klant- en installateuronderzoeken uitgevoerd door EuPD-onderzoek. SOLARWATT zonnepanelen worden door installateurs bovengemiddeld gewaardeerd en worden vooral aan anderen aanbevolen.

“Wij zijn verheugd dat wij met dit zegel een bevestiging van onze bedrijfsstrategie hebben ontvangen”, benadrukt Detlef Neuhaus, CEO van SOLARWATT GmbH. “We zullen ons blijven richten op de hoogste productkwaliteit en een buitengewoon goede klantgerichtheid”.

Top Battery Storage System 2016

Het SOLARWATT MyReserve batterijopslagsysteem SOLARWATT MyReserve is het Top Batterijopslagsysteem 2016. Het zegel werd uitgereikt door het tijdschrift Wirtschaftswoche in samenwerking met het Duitse CleanTech Institute (DCTI) en EuPD Research.

152 thuisbatterijopslagsystemen van bekende fabrikanten werden vergeleken in de categorieën winstgevendheid, service en gebruiksvriendelijkheid tijdens de installatie. MyReserve werd in elke categorie bovengemiddeld gewaardeerd.

“Ons innovatieoffensief van de afgelopen jaren werpt zijn vruchten af. We zullen echter niet op onze lauweren rusten – we zullen het systeem blijven ontwikkelen en ook in de toekomst benchmarks zetten in batterijopslagtechnologie”, zegt Detlef Neuhaus.

German Design Award 2016 bijzondere vermelding

MyReserve batterijopslagsysteem en EnergyManager ontvangen prijs

SOLARWATT GmbH ontving twee prijzen op de Duitse Design Awards 2016. Het MyReserve batterijopslagsysteem heeft een prijs gewonnen in de categorie “Energie” en het EnergyManager Portal in de categorie “Interactieve gebruikerservaring”.

De “bijzondere vermelding” beoordeling wordt toegekend voor producten waarvan het ontwerp bijzonder goed uitgevoerde deelaspecten of oplossingen vertoont.

De Duitse Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Rat für Formgebung met als doel unieke designelementen te ontdekken, te presenteren en te onderscheiden.

Detlef Neuhaus, CEO van SOLARWATT GmbH, zegt:”We zijn verheugd over de prestigieuze prijs voor ons MyReserve batterijopslagsysteem en onze EnergyManager. Het laat zien dat onze producten niet alleen nieuwe technische maatstaven stellen, maar ook totaal indruk maken op het gebied van design.

Sächsischer Staatspreis für Design 2014 (Saxonian staatsprijs voor design 2014)

EnergyManager wint prijs

De  SOLARWATT EnergyManager won de Saksische State Award for Design 2014 in de categorie “Apps – mobile new media”. De EnergyManager is de gebruikersvriendelijke bedieningsinterface van de SOLARWATT en maakt het mogelijk de energiestromen in een huishouden te bewaken en te optimaliseren.

De Saksische staatsprijs voor design wordt om de twee jaar uitgereikt en dient als belangrijke bouwsteen voor de sponsoring van middelgrote ondernemingen in de Vrijstaat Saksen.

“Bij de ontwikkeling van de software hebben we altijd rekening gehouden met de eindgebruiker – de beschikbare applicaties zijn bedoeld om eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Natuurlijk is het fantastisch dat we nu de Saksische staatsprijs voor de implementatie van onze software hebben gewonnen”, zegt Detlef Neuhaus.