Top

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT leveren meer rendement op en gaan langer mee. Daarbij zijn ze licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geplaatst.

Glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT

De nieuwe generatie zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm liggen. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen en milieu invloeden. Het resultaat: vanaf dag één hogere betrouwbaarheid en tot 33% toename van de levensduur.

SOLARWATT heeft samen met verschillende toonaangevende testcentra zoals TÜV en VDE onderzoek gewijd aan het verbeteren van de opbrengst en de levensduur van zonnepanelen. Het voorkomen van degradatie en het verlengen van de levensduur komt met een ogenschijnlijk simpel antwoord: glas. Glas is extreem duurzaam, sterk, volledig ondoordringbaar, bestand tegen extreme weersomstandigheden en chemicaliën.

Met de glas-glas productlijn, inclusief frame, introduceert SOLARWATT haar nieuwe generatie zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben niet langer een kunststof achterzijde, maar een volledig ondoordringbare achterzijde van glas. Daardoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. Zonnepanelen met een plastic achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door. Hierdoor wordt het vermogen elk jaar lager waardoor het rendement van dit type zonnepanelen in de loop der jaren sterk afneemt. De degradatie van glas-glas zonnepanelen is nihil, waardoor de opbrengst vele malen hoger ligt dan bij traditionele zonnepanelen.

De kwaliteit van SOLARWATT glas-glas zonnepanelen wordt door vele toonaangevende instanties erkend, bekijk hier.

Ik ben particulier en
Ik wil besparen

De voordelen van glas-glas zonnepanelen

 • Directe en snelle serviceafhandeling door onze Nederlandstalige serviceafdeling;
 • Gegarandeerd 5% gemiddelde meeropbrengst per jaar;
 • Als beste getest door o.a. Stiftung Warentest en EU-project CLEAR (lees hier meer);
 • Grote resistentie tegen weersinvloeden;
 • Beter bestand tegen o.a. extreme hagel;
 • Voortreffelijke brandveiligheid;
 • 30 jaar garantie op het product en vermogen;
 • 30 jaar lineaire vermogensgarantie;
 • Tot 10 jaar all-risk verzekering;
 • 100% Bescherming tegen prestatievermindering (PID SAFE).
In deze animatie leggen we nog even simpel uit wat het verschil is tussen glas-folie en glas-glas zonnepanelen.

De glas-glas zonnepanelen zijn daarnaast mooi om te zien: door het geavanceerde ontwerp zijn deze zonnepanelen een elegante toevoeging voor elk type huis of gebouw. Bovendien bieden wij een toonaangevende all-in garantie op het product én het vermogen – zeker is zeker.

SOLARWATT stelt zelf hele hoge eisen waaraan haar producten moeten voldoen. Zo heeft SOLARWATT als eerste haar zonnepanelen met succes een enorm zware test laten doorstaan, waarbij het zonnepaneel ruim 1280 uur bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Bovendien worden de SOLARWATT zonnepanelen getest volgens o.a. de volgende normen:

 • IEC 62804 -Bestendigheid tegen PID – belangrijk om vroegtijdig vermogensverlies uit te sluiten
 • IEC 61701 – Bestendigheid tegen zoutnevel – belangrijk in gebieden vlakbij de kust’;
 • IEC 62716 – Bestendigheid tegen ammonia – belangrijk in gebieden vlakbij of op een boerderij
 • DIN EN 60068-2-52 second edition ‘Milieuproeven-Deel 2’;
 • Testprocédé proef Kb: Zoutnevel, cyclisch (natriumchlorideoplossing).

Als resultaat laten onze producten zien dat ze, zowel elektrisch als mechanisch, geen enkele opvallende gebreken vertonen.

Hagel, zout, zand… Wij testen volgens zeer strengste eisen.

Wij testen onze zonnepanelen zelf, zodat u daarmee geen risico loopt. Daarbij testen we niet alleen de criteria volgens DIN EN of I.E.C. (International Electrotechnical Commission), maar ook de materiaal belastbaarheid, die wij, uit eigen langdurige praktijkervaring als verantwoordelijk producent, goed weten toe te passen.

* In vergelijking met standaard glas-folie zonnepanelen onder dezelfde omstandigheden, over dezelfde garantieperiode.