Top

MyReserve thuisbatterij

Het nieuwe thuisbatterijconcept – nu ook beschikbaar in België

De nieuwste mijlpaal op de weg naar decentrale energieopwekking: Met de MyReserve biedt SOLARWATT de juiste opslagtechnologie om een uiterst zuinig systeem op te bouwen voor de toevoer van energie vanuit uw eigen dak. En dankzij het modulaire concept past het perfect bij je persoonlijke behoeften. De MyReserve is ‘s werelds eerste echte volledig modulaire energieopslagsysteem. Er zijn bijna geen grenzen in termen van capaciteit en prestaties. Hoe meer opslagcapaciteit of vermogen nodig is, hoe meer componenten met elkaar verbonden kunnen worden. SOLARWATT MyReserve maakt het mogelijk.

Pluk de vruchten van jouw thuisbatterij

  • Maak u los van het consumententarief;
  • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt. Dag en nacht;
  • Stijging zelfconsumptie van zelf opgewekte zonne-energie tot 80%;
  • Ga voor maximale onafhankelijkheid.

MyReserve: thuisbatterij met het hoogste rendement op uw investering

De SOLARWATT MyReserve heeft een aantal kenmerken die zorgen voor een optimaal rendement. Hierdoor biedt de MyReserve het hoogste rendement op de investering en zijn de meeste situaties interessant vanuit financieel oogpunt. Naast een goede prijs zijn ook onderstaande punten erg belangrijk voor het behalen van goede resultaten en een goed rendement:

Modulaire opbouw

Het SOLARWATT MyReserve systeem is modulair opgebouwd. Afhankelijk van uw energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouwt u dus de ideale matrix van batterijmodules. Weet u nog niet hoeveel capaciteit nodig is in uw situatie? U kunt er altijd voor kiezen om met een lager aantal modules te beginnen en dit later uit te breiden.

Wat u in ieder geval wilt voorkomen is dat u een thuisbatterij koopt met een te grote capaciteit. Overcapaciteit is ten slotte niets anders dan weggegooid geld en dat zou zonde zijn.

Lange levensduur

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee.  De verwachte levensduur van de  MyReserve batterijen is minimaal 15 jaar. Daarbij garandeert SOLARWATT een output na 10 jaar van minimaal 80%.

De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de MyReserve Packs. Door de zelflerende software zijn de batterijcellen nooit onnodig lang voor 100% geladen, waardoor de batterijcellen minimale chemische stress ervaren en hierdoor veel langer meegaan en minder snel degraderen.

Topprestaties

Super snel
De MyReserve wordt ook gekenmerkt door zijn ontzettend korte reactiesnelheid. Veel apparaten vragen slechts een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Deze kortstondige stroomvraag wilt u natuurlijk ook kunnen voeden vanuit de thuisbatterij.

Bij stroomvraag van een apparaat zal de MyReserve binnen 0,35 seconde de maximale output leveren indien gevraagd. Veel andere batterijen hebben hiervoor meerdere seconden nodig om op te starten en ook duurt het nog veel langer voordat een maximale output wordt geleverd.

Maximale efficiëntie
Een ander belangrijk aspect is hoeveel van de opgewekte stroom het stopcontact bereikt. Het opladen en ontladen van een batterij kost namelijk ook energie. Dit komt doordat de stroom wordt omgezet, waardoor er ook warmte gevormd wordt. De plaats van de thuisbatterij binnen het systeem bepaalt hoe vaak zonne-energie moet worden omgezet. Hoe vaker dit gebeurt, hoe minder zonne-energie er overblijft.

Bij toepassing van de MyReserve bereikt 90% van de opgewekte zonne-energie het stopcontact, waar dit bij andere thuisbatterijsystemen slechts 75% kan zijn. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren en kunt u zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken!

Dé Perfecte combinatie voor Vlaanderen: SOLARWATT MyReserve + EnergyManager

Om gebruik aanspraak te mogen maken op de premie voor thuisbatterijen dient er aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Zo is er een injectielimiet van het omvormervermogen vastgesteld. Dit betekent in de praktijk dat er een sturing moet worden voorzien waarmee maximaal 60% van het omvormervermogen op het elektriciteitsnet wordt geïnjecteerd. Ook wordt geëist dat het systeem beschikt over een tweerichtingscommunicatie-interface. De MyReserve + EnergyManager combinatie kan in al deze functionaliteiten voorzien.

De EnergyManager zorgt ervoor dat u perfect inzicht heeft in uw energiehuishouden en dat u daarnaast uw zelfverbruik kunt optimaliseren door het aansturen van bijvoorbeeld een warmtepomp, boilervat of elektrische auto. Door het toepassen van slimme stekkers, kunt u bovendien andere apparaten aansturen op basis van de beschikbare opgewekte zonne-energie. Hierdoor kunt u uw energievraag beter afstemmen op de momenten waarop u zonnepanelen energie opwekken, waardoor u doorgaans kunt volstaan met een kleinere batterij.

Daarnaast biedt EnergyManager vele andere functionaliteiten die uw energiesysteem verder kunnen optimaliseren. Lees hier wat de EnergyManager voor u kan betekenen.

Duurzaam van A tot Z

Maximale prestaties, minimale impact op het milieu. Dat was een van de uitdagingen van het technisch ontwerpteam van SOLARWATT. Dat is gelukt: de MyReserve wordt gekenmerkt door de laagste CO2 footprint van slechts 90kg/kWh, waar vergelijkbare systemen 40% meer CO2 uitstoot teweeg brengen.

Zo is bij het ontwerp rekening gehouden met demontage en recycling aan het einde van de levensduur. Maar liefst 86% van de componenten kan hergebruikt worden. Daarbij wordt het batterijsysteem volledig in Duitsland geproduceerd en komen alle grondstoffen en halffabricaten uit de directe omgeving, met uitzondering van de batterijcellen. Hierdoor wordt er zo min mogelijk CO2 uitgestoten bij het produceren en assembleren van het MyReserve batterijsysteem.

Dankzij het compacte design is een minimale hoeveelheid grondstoffen nodig en kan men het product efficiënt transporteren. De modulaire opbouw zorgt er daarbij voor dat er geen overbodige capaciteit is toegepast, wat verspilling van grondstoffen tegengaat en bij een defect enkel de beschadigde module vervangen hoeft te worden. Een belangrijk verschil met vergelijkbare systemen op de markt.

MyReserve – Onbeperkte groene energie

Compact, ruimte besparend design

Beide systeemcomponenten, het MyReserve Command dat de vermogenselektronica bevat en de batterijmodule MyReserve Pack zijn allebei ongeveer even groot als een schoendoos. Dankzij zijn compacte design past het systeem in bijna elke kamer.

Maakt uw zonne-energie systeem rendabeler

Door de exacte capaciteit van ons opslagsysteem aan te passen aan uw behoeften, zal het winstgevender zijn voor u. In de toekomst wordt het mogelijk om andere groene energiebronnen te verbinden met uw opslagsysteem in de vorm van netwerkdiensten.

Modulair design = oneindig veel mogelijkheden

Het MyReserve Matrix opslagsysteem is volledig modulair ontworpen en kan bijgevolg bijna onbeperkt worden uitgebreid. Meer stroom of capaciteit nodig? Voeg dan gewoon een ander MyReserve Pack en Command toe. U kunt het juiste systeem bouwen voor elke behoefte.

Milieuvriendelijk batterijsysteem

Het volledig modulaire systeem maakt het eenvoudig in onderhoud en de prestatie kan ook makkelijk behouden worden. Het volledige systeem kan worden afgebroken in basiscomponenten op het einde van de levensduur en het merendeel van de onderdelen kan opnieuw worden gebruikt.

Eindelijk, een batterijopslagsysteem dat kan worden aangepast aan uw exacte behoeften.

Absolute zekerheid

SOLARWATT biedt u als eigenaar van de MyReserve op verschillende vlakken absolute zekerheid. Zo kunt u ervan op aan dat uw veiligheid is gewaarborgd en u niet voor onvoorziene situaties komt te staan, waardoor u met hoge kosten komt te zitten.

Veiligheid

Bij de ontwikkeling van de MyReserve stond veiligheid voorop: niet alleen fysieke veiligheid maar ook de veiligheid van uw data.

Zo worden er 126 verschillende parameters tot 40.000 keer per seconde gemeten en gecontroleerd. Hierdoor worden alle mogelijke fouten voorkomen. Loopt een paramater onverwacht buiten de pas, dan wordt er direct ingegrepen.

Dankzij de stevig gegoten aluminium behuizing, een onafhankelijke relais en separatoren met een keramische coating, worden onregelmatigheden voorkomen en kan er direct worden ingegrepen. Hierdoor zijn eventuele gevolgen altijd minimaal.

De MyReserve kan niet gehackt worden. Een veilige dataconnectie is gewaarborgd door toepassing van een SSL protocol. Daarnaast is het Batterij Management Systeem volledig gescheiden van de aansturingsinterface (API), waardoor men niet van buitenaf in het systeem kan komen.

Door al deze veiligheidsvoorzieningen zijn alle mogelijke veiligheidsrisico’s afgedekt en is uw veiligheid en die van uw naasten gewaarborgd.

Garantie op levensduur en vermogen

SOLARWATT wil u alle zekerheid bieden die u nodig heeft om uw energiehuishouden duurzaam en veilig te beheren. Daarom garandeert SOLARWATT dat de My-Reserve batterij minimaal 10 jaar mee gaat. Daarbij garanderen we ook dat de capaciteit van de batterij na die periode nog minimaal 80% moet zijn. Dit is onafhankelijk van het aantal laad- en ontlaadcyclussen. Het aantal toegestane cyclussen binnen de garantietermijn is dan ook oneindig.

Onderdeel van de dekking van de garantie zijn alle gebruikelijke kosten voor reparatie of vervanging van producten en onderdelen. Zo biedt SOLARWATT topprestaties met gegarandeerde zekerheid.

Volledige dekking all-risk verzekering

Ieder SOLARWATT MyReserve systeem wordt geleverd met een gratis allrisk verzekeringspolis voor een periode van vijf jaar.

Hierdoor bent u onder andere verzekerd voor:

  • Diefstal van de systeemcomponenten;
  • Beschadiging door extreem weer, overstroming of vandalisme;
  • Defecten veroorzaakt door bijvoorbeeld overvoltage en kortsluiting.

Met deze allrisk verzekering zijn ook de risico’s gedekt van alle meest voorkomende invloeden die uw batterij kunnen schaden. Uw polis is extern gedekt door

verzekeringsgigant Ergo. Nog meer zekerheid? SOLARWATT biedt u de mogelijkheid de verzekeringstermijn tegen een zeer aantrekkelijk tarief te verlengen naar 10 jaar.