Top

Energie beheren

De SOLARWATT EnergyManager – stroom efficiënt gebruiken

Alle eigenaren van PV systemen zijn vertrouwd met deze situatie: De stroom die tijdens de dag wordt geproduceerd, wordt ongebruikt in het openbare stroomnet gevoed en moet ‘s avonds worden aangekocht van het elektriciteitsbedrijf omdat er geen zonne-energie beschikbaar is. SOLARWATT EnergyManager biedt de oplossing voor dit probleem. Het systeem bewaakt, stuurt aan en reguleert alle energiestromen in een huishouden. De EnergyManager verzekert dat een maximale hoeveelheid zonne-energie wordt verbruikt in het huishouden om de van het openbare net aan te kopen elektriciteit te ver minderen, en doet zo de elektriciteitsrekening dalen.

Intelligent aanvoermanagement

In combination with SOLARWATT inverters, the Energy Manager has an intelligent feed system and dynamically regulates the PV inverter as necessary. With small photovoltaic systems of up to 30 kWp, it removes the need for the ripple control receiver and thus saves on costs.

Toegang tot de uitstekende Energy Portal - gratis

Met de veelvoudig bekroonde EnergyManager leert u de energiestromen in uw huishouden te kennen en optimaliseert u uw verbruik. Het portaal visualiseert de gegevens van de EnergyManager via het internet op uw tablet, PC of smartphone.

Flexibele activering van apparaten

Naast huishoudelijke apparaten kunt u ook grootverbruikers integreren, zoals warmtepompen. Afhankelijk van de energieproductie van het zonnesysteem kunnen ze dan geactiveerd en gedeactiveerd, bewaakt en geregeld worden.

Bewaken van fotovoltaïsch systeem

De energiemanager bewaakt uw PV-systeem en meet hoeveel zonne-energie wanneer beschikbaar is.

Optimalisering van energiestromen

De SOLARWATT EnergyManager activeert automatisch geselecteerde stroomverbruikers wanneer er voldoende zonne-energie beschikbaar is en optimaliseert zo het interne verbruik van zonne-energie van de PV-installatie.

Maximale gegevensbeveiliging

Dankzij de SSL-codering (de standaard voor online bankieren) kunnen uw gegevens niet door onbevoegden worden geraadpleegd en worden ze op betrouwbare Duitse servers opgeslagen.

Eenvoudige installatie

De eenvoudige installatie van de EnergyManager vindt plaats in uw meterkast. Het apparaat wordt vervolgens verbonden met het internet.

De SOLARWATT EnergyPortal – comfortabel energiebeheer

Aangezien de informatie over de energiestromen in uw huishouden belangrijk is om de interne consumptie te optimaliseren, geeft de SOLARWATT Energy Portal een overzicht van de gegevens voor stroomproductie en de verbruiksgegevens op basis van verschillende functies. Met de gebruiksvriendelijk, intuïtieve interface van de portal, heeft u snel een overzicht van alle relevante informatie.

U kunt de portal ook gebruiken om uw comfort te verhogen. U kunt instellingen snel en eenvoudig wijzigen of huishoudtoestellen van op afstand aan- en uitschakelen. Gewijzigde reisplannen of het weer zijn helemaal geen probleem – u kunt uw verwarming eenvoudig aanschakelen met een paar klikjes.

Informatie & Service

ENERGIE OPSLAG

Een thuisaccu maakt uw waardevolle zonne-energie beschikbaar wanneer u deze echt nodig hebt – vooral ‘s nachts.

Lees Meer

GLAS-GLAS ZONNEPANELEN

Winstgevend. Betrouwbaar. Onverwoestbaar.

Glas-glas zonnepanelen
Lees Meer

GARANTIES

SOLARWATT producten worden ondersteund door de beste productgaranties op de globale markt.

Garanties
Lees Meer